Геймплей: паравоенна група със задачи контрол на терен, залавяне на бегълци и спечелване подкрепата на местното население за каузата. Участието във фракцията е само за организирани групи с предварителен еърсофт опит и интереси във военната симулация.

Командирите на дурските отряди “Права вяра”, действащи в източна Балгия, са решени на всичко, за да заловят дисидентите – бегълци. Обстановката е сложна – местното население е разкъсвано от симпатии към различни страни в конфликта. Балгийските граничари и паравоенни формирования патрулират крайграничната зона. Дурските цивилни трябва да бъдат защитавани и направлявани към Правата вяра, а и неверниците от ДФ112 не могат да бъдат оставени без надзор.

Не очаквайте разпасаните мъченици на Вярата, от началото на конфликта! Дурските бойци са добре организирани и екипирани, а непреклонната им вяра ги прави наистина страшен опонент!

Слуховете говорят и за нова секта верски екстремисти, още по-брутални в налагането на Вярата. Никой, обаче, не може да потвърди със сигурност зловещата мълва.