Това е една от най-привлекателните фракции в симулацията, някои участници се записват за бегълци години наред.

Геймплей: Оцеляване и изпълняване на задачи на огромен терен, преследвани и без екипировка.

Макар и ранна есен, макар и “само” 24 часа, участието като беглец е голямо предизвикателство, не само игрово, но физическо и психическо. Най-вероятно ще ви се наложи да изминете големи разстояния без път, по пресечен терен, често преследвани, ще се налага да преживеете играта с оскъдни дажби храна и вода и с малко сън на открито.

Не подценявайте изпитанието! В предишни издания на Razor Wire, не всички бегълци успяват да завършат симулацията. Изтощение, проблеми със стави, хипотермия, загубване и дезориентация са реални причини за това бегълците да се предадат доброволно на преследвачите си.

Тази година бегълците играят ролята на представители на дурската светска интелигенция и управление. Те минават балгийската граница, бягайки от преследващите ги фанатичните формирования на “Права вяра”. Единствените, на които могат да разчитат за помощ, са симпатизанти от местното население или други дурски бежанци. Да се доверят на някого обаче е опасно – агентите  и поддръжниците на религиозната фракция в Дурсия са навсякъде.